Gelukkig zijn. Je goed voelen. Dat is de WHY onder elk verlangen. Als je namelijk doorvraagt en steeds dieper duikt in het waarom je iets belangrijk vindt of iets wilt, kom je altijd uit op dit universele verlangen: ‘Ik wil me goed, happy voelen!’

Hoe weet ik of ik goed bezig ben?

Het leven geeft ons de hele dag door tekens. Tekens of we ons wel of juist niet op het juiste pad begeven. Ons belangrijkste navigatiesysteem hierin is hoe we ons voelen. Voel je je goed, fijn, blij, licht? Dan ben je op het juiste pad. Voel je je zwaar, moe, chagrijnig, boos, bang? Dan is het tijd om even stil te staan en opnieuw te kiezen. Voor andere gedachten en ander gedrag.

En ik hoor je denken, zo simpel is het echt niet. Fout! Zo simpel is het WEL. Echt! Ons ego maakt het moeilijk en ingewikkeld, maar onze ziel houdt van simpel.

Andere richtingwijzers

Maar als ik vergeet op deze ‘simpele’ manier keuzes in mijn leven te maken, geeft het leven mij gewoon andere tekens. Deze tekens zijn echter wat lastiger te lezen. Ik noem ze spiegels. Spiegels die je, als je erin durft te kijken, belangrijke informatie geven over wat jij écht nodig hebt. Als je weet hoe je de taal die deze spiegels tegen jou spreken moet vertalen.

Mijn lichaam als spiegel

Zo is mijn lichaam één grote spiegel. Mijn lichaam praat de hele dag met mij. En wat is ze wijs! Maar als ik voornamelijk in mijn hoofd leef, hoor ik haar niet. Omdat ik simpelweg geen verbinding met haar heb. Dan moet ze andere maatregelen nemen om mijn aandacht te trekken. Als een kind wat niet de aandacht krijgt waar ze om vraagt. Als ik regelmatig incheck bij mijn lichaam, kan ik voorkomen dat ze steeds harder tegen mij gaat schreeuwen.

Maar ze spreekt een taal die ik niet altijd begrijp. Een taal waar ik anders naar moet luisteren dan ik gewend ben. Zoals bv op momenten als ik hoofdpijn krijg. Ik weet nu dat ik mijn hoofd te veel pijnig. Met bv te veel zorgen. Of te veel controle. Dus dat ik even alle gedachten mag loslaten. Of mag vertrouwen. Of positiever gedachten mag kiezen. Of mijn schouders zijn verkrampt en stijf. En ga ik eens onderzoeken of ik niet teveel op mijn schouders heb genomen. Te veel draag van jan en alleman? En dat ik mag ontspannen en het van me af mag laten glijden. Dank je wel, lief lichaam voor deze mooie boodschap voor herstel.

Waanzinnig he hoe rijk onze taal is. En hoeveel verborgen oplossingen hierin al te vinden zijn.

Mijn kind als spiegel

Alle mensen om mij heen die mij raken vertellen mij iets over mijzelf. Erger ik mij bijvoorbeeld dood aan die egoïstische collega, dan is de kans groot dat ik teveel rekening houd met anderen en te weinig voor mezelf opkom en zorg. Of mijn lief die lekker op de bank hangt terwijl ik me 3x in de rondte ren om alles geregeld te krijgen. Waartoe zou hij mij nou uitnodigen 😉 Dank je wel, spiegeltje.

Maar onze grootste vreugde en daarmee ook onze grootste pijn zijn toch wel onze kinderen. Zij weten steeds weer op de meest pijnlijke plekken in ons te duwen. Daarmee zijn ze onbewust onze grootste en meest liefdevolle spiegels naar meer balans en meer geluk in onszelf.

Alle 12 jaar lang nodigt mijn zoon mij uit om meer in het hier en nu te zijn ipv met allerlei gedachten in het verleden en de toekomst. Iedere x als ik mij erger aan hem omdat hij niet vooruit denkt bijvoorbeeld. Of omdat hij weer eens iets vergeten is. Hij is mijn grootste leermeester hierin! En tegenwoordig kan ik steeds makkelijker ‘dank je wel’ zeggen in plaats van boos op hem worden. En hoe meer ik verantwoordelijkheid neem voor mijn eigen innerlijke balans, hoe minder mijn zoon bezig moet gaan met mij mijn disbalans te spiegelen. En kan hij zijn eigen leven leiden en is er minder gedoe tussen ons. Heel fijn!

Ben je ook nieuwsgierig naar wat jouw lichaam, jouw kind en jouw ziel jou willen vertellen? Over de disbalans in jou en wat je nodig hebt om je blijer, gelukkiger en meer in balans te voelen. Schrijf je dan snel in voor het drieluik ‘Spiegeltje, spiegeltje’. We starten op zondag 1 oktober. En er is nog plek. In drie middagen leer ik je de taal van deze prachtige spiegels makkelijker ontcijferen. Zodat jouw spiegels en jij veel meer kunnen ontspannen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *