Sisterhood klaproosVroeger zou mijn reactie zijn geweest: ‘Neeeee, ik heb niet zoveel met vrouwen…’. Ik kreeg zelfs jeuk van woorden als ‘Sisterhood’! Haha, nu weet ik wel beter.

Als ik dit spiegel zeg ik eigenlijk: ‘Neeeee, ik heb niet zoveel met de vrouw in mij…’ De relatie die je hebt tegenover andere vrouwen weerspiegelt de relatie die je hebt tegenover je eigen vrouwelijke essentie.

Tegenwoordig weet ik dat dit soort kordate uitspraken júist aangeven dat precies daar een verlangen zit. Haal het woordje ‘niet’ weg en de waarheid wordt onthuld… En het klopte. Daar zat een groots verlangen van mij. Verbinden met de vrouw in mij. Echter voordat ik dat helder had…

Het begon eind 2010, toen ik dit filmpje van Ramya Charlotte Norell zag! De tranen liepen over mijn wangen en mijn hart en ziel waren diep geraakt. Ik begreep er weinig van. Want mijn hoofd vond er meteen van alles van. Soft gedoe en zo, haha. Maar de ontroering bleef bij me. Een diep verlangen was geraakt.

Na een tijdje de kwebbelende aap in mijn hoofd aangehoord te hebben, besloot ik mijn zielsverlangen serieuzer te nemen en gaf ik me op voor haar 1e Woman & Goddess Retreat van 5 dagen in Nederland. Jeetje, wat was dat een ervaring. Volledige weerstand en een gevoel van thuiskomen wisselden elkaar die 5 dagen vaak af. Sindsdien is mijn relatie tegenover andere vrouwen, en dus mijn relatie tegenover mijn eigen vrouwelijke essentie, drastisch veranderd, verdiept, verbeterd.

Want ik ontdekte dat mijn vrouwelijkheid redelijk vermannelijkt was. Niet zozeer in uiterlijk maar vooral in gedrag. En ik had een verlangen om weer echt thuis te komen. Thuis te komen bij mezelf, bij mijn eigen vrouwelijke essentie.

Nu zijn we 4 jaar verder en kan ik niet meer zonder de vrouwenavonden, vrouwencirkels, vrouwenretraites en vrouwengroepen. Ze geven mij een diepe verbondenheid met mijzelf en met vrouwen in het algemeen.  En ik ben een leukere vrouw hierdoor. Ik voel me meer ontspannen, in balans en happy! Ik ben nog steeds heel blij met mijn daadkrachtige mannelijke energie, maar deze wordt nu gevoed voor mijn zachte vrouwelijke kracht.

En dit gun ik elke vrouw! Omdat ik ervan overtuigd ben dat dít is wat de wereld nodig heeft. Vrouwen die in balans zijn, in contact met hun vrouwelijke essentie. Met hun zachte voedende kracht.

Is er iets in jou geraakt door bovenstaand, kom dan eens zelf de steunende, voedende kracht van Sisterhood ervaren. Bijvoorbeeld op de Share&Care-ochtenden of de Vrouwencirkels ’s avonds.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *