pretty-woman-in-field-820477_1920

Huh? Hoor ik je denken. Wat bedoel je? Klinkt als een liedje, een deuntje hè.

Wat is zo kenmerkend voor een lekker deuntje? Dat je er blij van wordt, zonder dat je er wat voor hoeft te doen. Dat het als vanzelf door je heen stroomt. En dat is nou precies wat ‘mijn’ DoBeDoBeDo mij oplevert! Blijheid, zonder inspanning. En als vanzelf stromen. Klinkt lekker he.

DO staat voor doen, actie, bezig zijn, aandacht naar buiten. En BE, je raadt het misschien al, voor ‘zijn’, niks doen, rust, stilte en aandacht naar binnen. Mijn DoBeDoBeDo gaat dus over mijn balans. Door de dag heen, door de week heen. Als ik teveel DO, dan ben ik niet blij, ben ik leeg en kost alles me moeite. Maar als ik teveel BE, dan ben ik ook niet happy, niet voldaan.

De lekkerste dagen heb ik als het me door de dag heen lukt om af te wisselen tussen DO- en BE-tijd. Als ik bijvoorbeeld iedereen het huis uit heb begeleid, de ontbijttafel heb opgeruimd en de benedenboel heb gestofzuigd, ga ik in het zonnetje zitten met een heerlijke cappuccino. Of als ik uren achter de pc heb gezeten, ga ik 45 minuten wandelen (en laat ik mijn telefoon thuis). Of als ik drukke weken achter de rug heb, kom ik weer bij mezelf op de tafel van mijn favoriete masseuse/healer. En iedere keer merk ik, hoe beter ik deze balans door de dag heen bewaak, hoe minder ik ‘uit de bocht vlieg’.

Als kers op de taart: als ik mijn dag begin met BE-tijd, als ik mezelf dat gun; dat zijn de dagen dat ik het meeste kan DOen. Wat YINyoga oefeningen, een meditatie, paar nummertjes dansen, net waar ik blij van word!

Probeer het eens!
Hoe is het met jouw DoBeDoBeDo?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *