vrouw sterretje magieHerken je dat? Dat veel ‘to-do’- en takenlijstjes niet werken (meer) voor jou? Dat, als je ze al maakt, ze niet worden opgevolgd. Of ze verdwijnen gewoon… Of je vinkt ze wel actiepunt voor actiepunt af maar het geeft je toch te weinig voldoening. Omdat er bijvoorbeeld teveel ‘moet’?

Misschien komt dat doordat al die actiepunten niet het doel op zich zijn. Stel jezelf eens de volgende vraag:

Waarom besteed ik mijn kostbare tijd en energie aan al die actiepunten?

Snap je waar ik heen wil? Het gaat niet om die actiepunten, het gaat over hoe je je wilt voelen als je alles hebt gedaan. Hoop je…

Dus er is niks mis met van alles willen, als je je maar bewust bent waarom je die dingen wilt. En alles wat we doen heeft uiteindelijk maar 1 doel: je wilt je goed voelen!!!

Dus als we het nou eens zouden omdraaien. Begin met het stellen van de volgende vraag:

Hoe wil ik me voelen?

Op dit moment, vanavond, morgen, volgende week, etc.

‘Ik wil me goed voelen.’ ga je dan verder uitwerken. Bijvoorbeeld ‘Ik wil me ontspannen voelen.’ Of ‘Ik wil me mooi voelen.’ Of ‘Ik wil me vervuld voelen.’ Of ‘Ik wil me vrij voelen.’ Of elke vorm die voor jou op dit moment geldt.

En vervolgens vraag je jezelf af:

‘Wat kan ik nu gaan doen om me zo te voelen?’

Levert wat je gepland hebt hier een bijdrage aan? Of mag je misschien toch wat dingen anders gaan doen?

Sinds ik mijzelf deze manier van mijn leven plannen gun, voel ik me zoveel flexibeler, liefdevoller en meer gemotiveerd. Heerlijk!

Nou vraag je je misschien af hoe ik dit toepas in het moment? Nou, komt ie. Op het moment dat ik deze blog schrijf, merk ik dat mijn energieniveau laag is en mijn hoofd zwaar voelt. En zo wil ik me niet voelen. Ik wil me uitgerust en fit voelen. Dus zodra ik op ‘publiceren’ heb gedrukt, ga ik buiten op de loungebank een ‘powernapje’ doen van 20 min. Omdat ik mijn verlangen om me fit te voelen serieus neem. En zodat de rest van de dag niets alles te veel voelt. En natuurlijk verzint dat kwebbelende aapje in mijn hoofd allerlei redenen waarom ik nu echt niet 20 min kan gaan liggen, maar ik geef haar een aai en zeg dat het goed is! 😉

Mooie vrouw, ook jij verdient het om je goed te voelen! Ik zou het leuk vinden als je hieronder deelt hoe jij dit toepast in jouw leven. Wie weet inspireer je er nog iemand mee.

 

2 comments on “Hoe jij een expert wordt in je verlangen volgen”

 1. Als ik me voorheen rot voelde ergens over, bleef dat gevoel veel te lang hangen en deed ik er niets mee, behalve sjagrijnig worden of afreageren op een ander. Als ik het nu voel, besteed ik er even aandacht aan: waar komt dit gevoel vandaan? Meestal is het maar iets kleins. Daarmee laat ik het er zijn, en kan het daarna loslaten. Helaas lukt dat niet tijdens een migraineaanval.

  • Hai Jolanda, sorry dat ik nu pas reageer. Niet minder gemeend trouwens 😉
   Dank voor je reactie. Dat doe je mooi, zeg. Een leven lang leren. Wat de migraine betreft: heb je ooit eens geprobeerd helemaal in de migraine te duiken?
   En in mijn geval gaat alles wat met hoofdpijn te maken heeft, over dat ik teveel denk, peins en te weinig voel en vertrouw. Herkenbaar?
   Wens je een hoofd vol ruimte en licht toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *