De actieve wereld om ons heen daagt ons dagelijks uit om in balans te blijven. Zeker in deze decembermaand! Daarnaast is het ook in onze innerlijke wereld retedruk met van alles wat we ‘moeten’ doen en denken. Kortom, een overdaad aan actieve Yang-energie als we niet uitkijken.

Dé plek waar Yin en Yang in balans zijn is je hart. Dus elke keer als ik voel dat ik word meegenomen in de waanzin van continue prikkels en actie en niet goed genoeg zijn, richt ik mijn blik naar binnen. Naar de vredige plek in mijn borstgebied. Mijn adem helpt mij om daar snel te komen en een hand erop leggen nog meer. 

En dan ‘ben’ ik gewoon even daar. In die stilte, in die roze ruimte, in die vrede die er altijd is in mij. En voel ik dat alles goed is. Ondanks alle hectiek om mij heen. Ik ben dan even in het oog van de storm. En weer bij mezelf.

Simpel en effectief. Maar je moet het wel doen! Probeer het maar eens. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *