oervrouwAls vrouw dragen wij een enorme wijsheid met ons mee. En dan heb ik het niet over de wijsheid in ons hoofd, van ons denken. Maar over de veel grotere wijsheid van ons lichaam. En vooral de wijsheid van onze baarmoeder!

Helaas krijgt dit deel in ons weinig positieve aandacht. Aangetast door onze, overwegend mannelijke, cultuur en door bv de anticonceptiepil. Maar ook door negatieve ervaringen en  trauma’s.

Krachtcentrum 

Terwijl het zo’n krachtcentrum is! De plek van waaruit we bv leven creëren! Maar ook de plek waar onze vrouwelijke energie huist en onze intuïtie (ons onderbuikgevoel!). Ook als je geen fysieke baarmoeder meer hebt. Want het gaat om de energetische ruimte daar die er dan ook nog steeds is.

De wijsheid van je baarmoeder weer voelen en opvolgen

Waarom? Omdat het je allereerst veel meer en nauwkeuriger informatie geeft dan alleen vanuit je logica. Wanneer je nl je aandacht en adem richt in je baarmoederruimte, wordt het stil. Vredig en kalm. De kwebbelende aap in je hoofd, die vaak vanuit angst tegen je begint te praten, verstilt. Zodat je je intuïtie goed kunt ‘horen’.

Hoe?

Heel simpel: door je aandacht te laten zakken. Vanuit je hoofd, in je lichaam en je onderbuik. Voordat je ergens binnenstapt, voordat je een gesprek begint, voordat je een keuze maakt, voordat je …, laat je je aandacht dalen naar je baarmoederruimte. Stuur je aandacht en adem daar naartoe. Mij helpt het om mijn handen op mijn onderbuik te leggen.

Probeer het maar eens! Zo vaak als je kunt. Elke dag een paar keer. Al na enkele seconden voel je je anders. Geaarder, kalmer, wijzer.

Het kan tijdens een meditatie, maar ook in de rij bij de kassa. Of onder de douche, in bed of tijdens een kopje thee met je buurvrouw.

Geniet ervan!

 

2 comments on “De enorme wijsheid van ons lichaam (1)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *