vrouw alleen natuurHeb jij dat ook? Af en toe, of regelmatig? Zo’n klein stemmetje, heel diep in je, wat zich laat horen. Alsof er een klein meisje in je zit, die aandacht wil. ‘Hallo! Hoor je mij?’ En als je dit herkent, luister je dan naar haar? Of doe je net alsof je niets hoort?

Weet je van wie dat stemmetje is? Dat is nou het stemmetje van de onschuld in jou. Van de puurheid in jou, die nooit aangetast is. Wat je ook allemaal hebt meegemaakt. Dat licht in jou, wat niet te doven is. Het kan zijn dat het heel ver weg schijnt, of heel zachtjes, maar het is er, altijd!

En dit meiske in jou heeft iemand nodig die naar haar luistert. En dit kan niemand anders doen dan jij. De volwassen jij. Je kunt wel tegen je lief zeggen: ‘Zorg jij nou eens voor mij?’ Maar dat klopt niet, dat voel je zelf ook wel. Dit kleine, pure meisje in jou wat vol onschuld naar je kijkt heeft jou nodig. En daar is niks schizofreens aan 🙂

Zij is je kompas; zij geeft aan hoe je écht goed voor jezelf kunt zorgen. Want écht goed voor jezelf zorgen is een innerlijke opdracht! Als we deze opdracht negeren zal geen enkele zorg en aandacht van buiten af genoeg zijn.

En de sleutelwoorden zijn vertragen en verzachten! Als we vanuit deze zachte energie onszelf beginnen te moederen, ontspannen we stapje voor stapje in onszelf en komen we uiteindelijk thuis, bij onszelf en onze onschuld…

Begin meteen, door haar nu te vragen: ‘Wat kan ik op dit moment doen waardoor ik het voor mezelf 5-10% fijner, makkelijker, comfortabeler, liefdevoller maak?’.

Luister! Luister naar haar antwoord. En doe het, voordat je verdergaat met je dag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *