rubber-duckKen je die rubberen badeendjes? Dan weet je ook wel dat als je ze onder water wil duwen ze minimaal net zo hard weer bovenkomen… Zo is het met alles wat je weg wil duwen, het komt minimaal net zo hard weer terug. Totdat je het erkent en accepteert dat het er is.

Emotion = Energy in Motion. Dus emoties horen te stromen. Emoties zijn niet goed of fout, ze zijn. Ze horen natuurlijk bij ons. Ook boosheid.

Boosheid onderdrukken

In mijn ogen zijn de extremere vormen van boosheid ontstaan omdat de natuurlijke emotie boosheid jarenlang is onderdrukt. En hoe langer onderdrukt hoe extremer de uitingsvorm uiteindelijk. Want dat onderdrukken houdt niet eindeloos stand. Er komt een moment dat de vulkaan barst. En dat de emotie alsnog móet stromen.

Voorbeelden hiervan kun je in jezelf tegenkomen, in je partner of je kinderen. Maar zien we ook dagelijks op tv en in de media. Waardoor ik al geen krant meer lees en geen nieuws meer kijk.

Uitbarstende vulkaan of natuurlijke stroom?

Echter ikzelf ervaar ook soms die uitbarstende vulkaan in mijzelf, waardoor ik me iedere keer schuldig voelde naar man en kinderen. Totdat ik het anders kon bezien.

Tegenwoordig kan ik woede van mezelf en van anderen door een andere bril bekijken. Als energie die onderdrukt is en nu vrij wil komen. Om gezuiverd en verwijderd te worden. Om letterlijk het licht te zien. En dan kan ik er zelfs dankbaar voor zijn als het gebeurt.

We zijn allemaal menselijk

En boosheid is een menselijke emotie. Juist door het onderdrukken wordt ie monsterlijk…

Mag jij je boosheid laten stromen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *