wombart1Deze blog gaat verder waar ik vorige week ben gestopt: dat we als gevolg van ons cultureel erfgoed nooit goed geleerd hebben hoe we krachtig én vrouwelijk tegelijkertijd kunnen zijn.

Een gezonde mannelijke manier van kracht ziet er als volgt uit: licht voorover leunend, assertief, klaar om iets te pakken. Met de aandacht vooral op het borstgebied en de armen. Zie je het voor je? Voel je het in je eigen lijf? Is dit een bekend gevoel?

Hoe ziet de vrouwelijke manier van kracht er dan uit?

De vrouwelijke manier van kracht gebruiken is totaal anders. Het is nl een aantrekkende kracht. In vertrouwen achterover leunend, klaar om te ontvangen wat er wordt aangereikt. Met de aandacht op je bekkengebied en onderbuik. Ook hier wil ik je vragen: zie je het voor je? Voel je het in je eigen lijf? En is dit een bekend gevoel?

Denk maar eens aan de enorme ‘power’ die een vrouw laat zien als ze aan het bevallen is. Klaar om de weeën te ontvangen die haar worden aangereikt. In vertrouwen, achterover leunend. Met aandacht op haar bekken en onderbuik. En hoezeer ze het natuurlijke proces bemoeilijkt als ze niet achterover kan leunen in vertrouwen…

De ene manier is niet beter dan de andere. Maar voor iemand met een vrouwelijke essentie is het simpelweg natuurlijker en daardoor moeitelozer als zij de aantrekkende manier gebruikt.

Hiermee experimenteren

Stel jezelf eens de volgende vragen ter overpeinzing:

  1. Welke manier van kracht gebruik jij hoofdzakelijk? En waarom?
  2. Wanneer gebruik je de vrouwelijke manier? En hoe voelt dit?
  3. In welke situaties zou je de komende tijd wat meer de vrouwelijke manier willen gebruiken?
  4. En tot slot, wat heb je daarvoor nodig?

 

Leuk als je jouw overpeinzingen hierover hieronder met ons deelt.

Ik verloot onder de reacties een gratis deelname aan de volgende 30 dagen FBcourse ‘In 30 dagen meer in verbinding met je vrouwelijke essentie’ ter waard van 30 euro..

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *