bird cage‘Zijn’ met je pijn klinkt eigenlijk heel simpel. En tegelijkertijd vind ik het soms één van de moeilijkste dingen om te doen. Écht je pijn doorvoelen, zonder het te willen oplossen, vermijden, verdoven of verbergen vergt enorme moed.

En juist dit is wat er overblijft als je wilt helen en alle zelfhulpboeken hebt gelezen, alle guru’s om hulp hebt gevraagd en alle technieken hebt geprobeerd.

‘Gewoon’ voelen wat er te voelen valt!

Ik heb ontdekt dat een belangrijke sleutel in het helen van je (oude) emotionele wonden is de bereidheid om steeds weer opnieuw ongemak en onaangename gevoelens tegemoet te treden. Zodat ze kunnen stromen en uiteindelijk kunnen smelten, oplossen.

Als het mij lukte om mijn pijn, mijn angst, mijn verdriet even helemaal toe te laten, merkte ik dat de emotie ging stromen. Dóór mij heen. En daarna ook weer minder werd, of zelfs wegebde. En ik me opgelucht voelde. Als een golf die je dreigt op te slokken maar terwijl jij je adem inhoudt en het ergste verwacht is ie al voorbij gegaan. En leef jij nog…

Als je echt bereid bent om dat immense kwetsbare stukje  in jou even helemaal toe te laten, is de kans zomaar aanwezig dat je wordt beloond. Beloond met de ontdekking dat het een heerlijk bevrijd gevoel geeft om dat gevangen stukje van jezelf eindelijke los te laten.

(Met dank aan de inspiratie van Bethany Webster )

 

Wil je meer tips hoe je in jezelf kunt ontspannen? Schrijf je hiernaast dan in voor het gratis eBoek.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *