Fear-Quotes-14Angst houdt je in veel situaties tegen te doen wat je eigenlijk zou willen doen. En is dus maar zelden effectief. Ja, als er een leeuw voor je staat, is angst zeer effectief, want het geeft je dan de adrenaline om te vluchten (of te vechten ;)).

Maar in heel veel gevallen, de meeste, is angst niet gebaseerd op het hier en nu. Het is vaak irreëel en komt voort uit eerdere ervaringen. Bewust, of onbewust. Maar je kan er wel heel veel last van hebben.

Als je veel of regelmatig angst voelt, probeer dan eens het volgende:

Iedere keer als je angst voelt, richt je je aandacht op je ademhaling. Dus in plaats van het weg te duwen, laat je het even helemaal toe. En terwijl je goed blijft doorademen, door de angst heen, denk je aan het openen en groter worden van je denkbeeldige vleugels. Richt je aandacht helemaal op dit gevoel en voel tegelijkertijd hoe je hart zich ook opent. Zie het voor je!

Door deze kleine maar zeer effectieve oefening voel je dat je veel meer en veel groter bent dan je angst. En door goed door te blijven ademen kan de angst door je lichaam stromen en eruit.

Probeer het maar eens een volgende keer. En het werkt ook bij kinderen.

Waar ben jij het meeste bang voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *