happy unsplashVoel je de frisse wind van 2016?

In deze bries voelde ik op 1 januari meteen al de belofte die ze deed: het wordt leuker, makkelijker, eenvoudiger dit jaar!

Als je je bij de hand laat nemen door je trouwe Ziel! En je het aandurft om je met de stroom van het leven mee te laten drijven. Want oh, wat kost het veel geploeter en frustratie om tegen de stroom in te zwemmen. Doodmoe word je ervan!

Verlang je ook naar (nog) meer gemak, meer ‘fun’? Moeiteloos dat doen ‘wat de bedoeling is’ voor jou? Dan weet ik zeker dat de volgende tips je hierbij gaan helpen!

Net zoals elke dag anders is, heeft elk jaar ook haar specifieke energie. Deze energie beïnvloedt ons allemaal. 2015 was een jaar van actie, 2016 daarentegen heeft een totaal andere energie.

 

TIP 1: 2016 is een jaar van vertragen!

We worden uitgenodigd om alle snelheid die het leven om ons heen van ons vraagt wat minder serieus te nemen. Alles om ons heen wat meer zijn gang te laten gaan en even wat minder mee te doen. Even pauzeren. Zodat we onze aandacht meer naar binnen kunnen richten. Om te horen wat je hart en ziel je toefluistert. Zodat je hun stem kunt volgen. Misschien voel je deze al aan je trekken…

Wat mij altijd helpt, is letterlijk alles langzamer doen: langzamer lopen, langzamer praten, langzamer eten, langzamer ademhalen etc. Dan kom je als vanzelf meer bij jezelf. En voel je wat écht belangrijk is voor jou. Wat je waardeert en wat prioriteit heeft.

En ik kan je voorspellen dat de kwebbelende aap in je hoofd hard zal gaan protesteren. ‘Er moet nog zoveel.’ Of ‘Mag dat wel? Vinden ze me dan nog wel aardig?’ Maar 2016 is echt het jaar dat die kwebbelende aap het stuur over mag geven aan je ziel. En achterin de bus mag gaan zitten.

 

TIP 2: 2016 is een jaar van afronden!

Wist je dat de film van ons leven zich afspeelt in cycli van 9 jaar? En dat je in 2016 afmaakt waar je in 2008 aan begon? Denk maar eens terug. Wat gebeurde er in 2008 in jouw leven? Welke zaadjes heb jij geplant? Wat heb je allemaal bereikt? En wat is er allemaal veranderd?

Voor mij was 2008 een groots jaar! Omdat ik toen het stoere besluit nam om echt naar de fluisteringen van mijn ziel te luisteren! Ik zei mijn baan op en begon voor mezelf met InnerHeart! En ik voel inderdaad dat dat ‘voor mezelf werken’ nu rijp is om een andere vorm aan te nemen. Meer weet ik nog niet, maar ik mag er dit hele jaar dus nog voor gebruiken om erachter te komen. Ik weet nl ook dat als ik nu te snel aan ‘iets nieuws’ wil beginnen, dit allemaal heel moeizaam zal gaan. Blijkbaar mag er eerst nog iets afgerond worden. En vanaf 2017 beginnen we dan weer aan een nieuwe cyclus. Good 2 know!

 

TIP 3: 2016 is een jaar van loslaten!

Bij afronden hoort automatisch loslaten. En dan bedoel ik vooral de controle loslaten. En te vertrouwen dat als je mee stroomt het leven altijd jouw hoogste belang voor ogen heeft.

Ik heb eind december al de opdracht gekregen om veel ongeïnteresseerder te doen. En ik moet zeggen, dat bevalt mij heel erg goed!! Het kost me stukken minder energie en mijn lief en de kids vinden me veel leuker zo, haha. Ik laat meer dingen gaan, zit minder overal bovenop en merk dat anderen ‘de gaten’ opvullen die ik laat vallen. Geweldige ervaring!

 

En als BONUSTIP of eigenlijk als alles overkoepelende tip:

Wees vooral vaak dankbaar! Loslaten is een stuk makkelijker als je alle stappen kunt waarderen die je hebt gezet om te komen waar je nu bent. Vieren wat je sinds 2008 hebt gecreëerd! Dankbaarheid heeft samen met liefde een zeer hoge energietrilling. En hoe vaker je in deze hoge energie vertoeft, hoe meer mensen, situaties, ervaringen je aantrekt met een vergelijkbare hoge energietrilling. Dus hoe positiever straks ook weer je nieuwe levenscyclus van 9 jaar zal zijn!

 

Ben benieuwd hoe jouw jaar verloopt als je deze tips bovenaan je to-do lijstje zet. En misschien heb jij nog aanvullende tips voor ons. Deel je ze dan hieronder met ons?

(Bovenstaand is mede geïnspireerd op de EnergyForecasts van Elizabeth Peru)

2 comments on “3 tips waardoor 2016 een geweldig jaar voor jou wordt!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *