check-inZoals beloofd, ga ik dieper in op de vier tips in de vorige blog.

Vandaag TIP 1: De Dagelijkse Check-In

Een prachtige tool, waarmee je, elke dag, voeling blijft houden met je innerlijke wereld. Zodat je jezelf niet verliest in alle hectiek van de wereld buiten jou. En ondanks alles, verbonden blijft met jezelf.

Dragen

Een lieve collega van mij schreef pas nog: ‘Als er iets is wat wij vrouwen goed kunnen, dan is dat dragen. We dragen onze kinderen, eerst fysiek en dan energetisch. We dragen het gezin, het huishouden, onze partner, onze collega’s, ouders en de rest van de familie. Die kwaliteit van dragen is een prachtige vrouwelijke essentie die haar oorsprong vindt in onze baarmoeder.’

Maar wat gebeurt er als we onszelf vergeten te dragen? Juist ja, dan raken we onszelf kwijt. En verwachten, hopen dat anderen ons zullen dragen. Deze tool helpt je om minder afhankelijk te zijn van die anderen. En zelf verantwoordelijkheid te nemen voor wat jij nodig hebt.

De oefening

Ga dagelijks even zitten, in stilte, het liefst in de morgen. Om op 4 lagen bij jezelf in te checken. Om te zien hoe het met deze delen van jou gaat. En om te ontdekken wat ze nodig hebben. Dit hoeft niet lang te duren. Kijk ernaar als een toeschouwer; liefdevol, nieuwsgierig. Zonder oordeel en zonder het te willen veranderen.

Belangrijk bij deze oefening is om de antwoorden op de vragen in je op te laten komen. Wat is het eerste antwoord wat je hoort, voelt? Nog voordat je erover gaat nadenken…

1. Check in bij je gedachten

Welke gedachten zijn er op dit moment? Is er een patroon te herkennen van de afgelopen dagen, weken? Pieker ik ergens over? En tenslotte: wat hebben deze gedachten van mij nodig?

2. Check in bij je lichaam

Hoe voelt mijn lichaam? Scan het af van je kruintje tot aan het topje van je grote teen. Nieuwsgierig. Zijn er plekken die aandacht vragen? Die gespannen voelen, pijnlijk, koud of juist warm? Wat willen die plekken mij vertellen? Wat heeft mijn lichaam nodig van mij?

3. Check in bij je gevoelens

Welke gevoelens ervaar ik op dit moment allemaal? Is het er eentje, of zijn het er meerdere tegelijk? Misschien spreken ze elkaar ook nog tegen, dat kan. En wat hebben al die gevoelens van mij nodig? En misschien, als ik heel eerlijk ben, zijn er ook gevoelens die ik liever niet wil voelen. Welke zijn dat dan? En wat hebben die eigenlijk nodig van mij?

4. Check in bij je intuïtie

Ik stel mijn intuïtie altijd voor als een wijze oude vrouw. Dit helpt mij, omdat ik deze laag vaak het moeilijkst vind. Ik maak contact met haar, luister naar wat ze me wil vertellen. Wat ze wil dat ik doe of niet meer doe. Wat ik nodig heb om meer balans en meer geluk te ervaren. Wat heeft ze van mij nodig? En ondertussen weet ik dat het antwoord wat het eerst in mij opkomt mijn intuïtie is. Mijn gedachten nemen het daarna zeer snel over maar wat er eerder was, dat is die enorme wijsheid in mij, die mij zoveel te vertellen heeft.

Ook in jou zit die enorme wijsheid. Wat wil ze je vertellen? Wat heb je te doen? Of waarmee moet je stoppen? Wat heb je nodig, op het niveau van jouw ziel? Weest stil en luister naar haar!

En dan?

Dit is een prachtige oefening om alle behoeften die IN jou leven te herkennen. Dat is stap 1. Stap 2 is om het elke dag!!! je prioriteit te maken om voor deze behoeften te zorgen. Alsof het kleine meisjes zijn. Op deze manier begin je echt voor jezelf te zorgen. En kun je de wereld pas echt geven wat jij te geven hebt!

Plan die massage bijvoorbeeld in waar jouw lichaam zo naar hunkert. Of zet eens harde muziek op en dans en schreeuw je woede er eens helemaal uit. Of neem het advies van die wijze vrouw serieus en handel ernaar.

En waar ik nu heel benieuwd naar ben, naar aanleiding van deze tip:

Wat vertelt jouw wijze vrouw jou?

Ik lees graag jouw antwoord hieronder.

 

 

2 comments on “TIP 1, om je elke dag goed te voelen”

  1. Wat bijzonder dat je schrijft: “Plan die massage bijvoorbeeld in waar jouw lichaam zo naar hunkert”. Ik voel al weken dat ik een massage nodig heb. Ik ga meteen bellen! Dank je wel X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *