water_life-1En vandaag geef ik je mijn laatste tip. Een hele simpele maar oh zo essentiële. Die voor mij dagelijks hét verschil maakt tussen mij lekker voelen en me ‘blegh’ voelen.

Vandaag TIP 4:
het goedkoopste medicijn!

Ineens voel ik, in het moment, wat het helende effect van water drinken is. Mentaal wist ik dit natuurlijk al lang, omdat we voor een groot deel uit water bestaan. Maar het bleef bij een weten. Maar nu merk ik het effect vrijwel direct. Bijvoorbeeld bij een watterig hoofd, of bij echte hoofdpijn. Ik drink 1-2 glazen water, haal een paar keer bewust adem (TIP 3) en voel de pijn al verzachten en smelten.

Ook bij andere ‘pijntjes’ merk ik dat het verzacht. En wat ook een openbaring was voor mij: het werkt ook als ik me wat sjacherijnig voel of moe! Het zijn gewoon allemaal tekenen van mijn lichaam dat het aan het uitdrogen is!

Probeer het eens, geef het een kans! Voordat je een pijnstiller of een zoete energizer denkt nodig te hebben. Het is effectief en heel goedkoop. En veel gezonder dan chemische of zoete ‘troep’, die je lichaam ook weer belast.

Wil je hier meer over lezen, dan is dit een heel goed artikel.

Honger of dorst?

En wat voor mij ook een enorme eye-opener was, was dat ik trek en honger verwarde met dorst. Over het algemeen eten we teveel en drinken we te weinig. Dus iedere keer als ik nu trek heb, drink ik eerst een groot glas water. En ook als je daarna nog steeds trek hebt en besluit wat te eten, helpt dat glas water je ook nog eens met een betere spijsvertering.

Tot slot, als je net als ik moeite hebt met water drinken, probeer dan eens 1/3 gekookt water bij je koude water te doen. Sinds ik dat doe kan ik veel gemakkelijker dat glas water opdrinken! Cheers!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *